Česká polícia chytila pedofila, ten celé roky znásilňoval malú vnučku

10.02.2013 Celý región

Praha 10. februára (TASR) - Kriminalisti z Pardubíc na východe Českej republiky zadržali začiatkom tohto týždňa 67-ročného muža, ktorý niekoľko rokov pohlavne zneužíval svoju vlastnú vnučku. Ešte v ten istý deň bol zadržaný muž obvinený zo zvlášť závažného zločinu znásilnenia, píše spravodajský server iDNES.cz.

"Tohto konania sa mal dopustiť v rokoch 2007-10 vo svojom dome na Pardubicku na svojej neplnoletej vnučke, ktorá má v súčasnej dobe desať rokov," uviedla policajná hovorkyňa Jitka Vavřinová, ako ju v sobotu citovalo internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Muž pritom podľa polície na dievčatko nebral žiadne ohľady, používal i násilie, pričom súčasne využíval bezbrannosť dieťaťa. "Styk s ňou mal opakovane, najmenej v 15 prípadoch; vykonával pritom rôzne sexuálne praktiky," dodala hovorkyňa.

Muž sa k spáchaniu činu priznal. Sudca vyhovel návrhu polície i prokurátora a na obvineného muža koncom týždňa uvalili väzbu.

Polícia bezprostredne odmietla uviesť ďalšie informácie k prípadu, napríklad ako sa o zvrhlom násilníkovi dozvedela. Zdôvodňuje to vekom poškodenej a tým, že vyšetrovanie je na začiatku. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest väzenia v rozmedzí päť až desať rokov, spresňuje portál iDNES.cz.
 

Vyberte región